Bliv meteorolog

Vil du uddanne dig til meteorolog og arbejde på DMI, så læs mere her.
 

Hvad laver en meteorolog?

Meteorologerne på DMI udarbejder varsler om farligt vejr til beredskaber og offentligheden samt vejrudsigter til en lang række brugere herunder Forsvaret, den civile luftfart, dmi.dk, de sociale medier og specialbrugere. Derudover udarbejdes isinformation for Grønland. De mange daglige udsigter er baseret på teamwork mellem meteorologerne og resten af DMI.

Vi benytter den nyeste teknik inden for modelberegninger, præsentationssystemer og kommunikation.

Meteorologerne holder øje med vejret døgnet rundt og året rundt, så skiftende arbejdstider er en del af jobbet.

Meteorologer på DMI arbejder enten på Lyngbyvej i København, på flyvestationerne Karup og Skrydstrup eller i vejrtjenesten i Kangerlussuaq i Grønland.

Hvordan uddanner DMI meteorologer?

Vi ansætter ca. hvert tredje år et hold bachelorer i meteorologi. Ansættelsen indebærer ca. 6 måneders uddannelse i teoretiske og praktiske emner. Herefter får man selvstændige vagter.

Centralorganisationen af 2010 (CO10) er faglig organisation og forhandlingsberettiget for bachelorer i meteorologi. Dansk Magisterforening er forhandlingsberettiget for cand.scient.'er og ph.d.'ere.

Hvad skal jeg kunne for at blive meteorolog?

For at blive meteorolog studerer du på Københavns Universitet, Niels Bohr Institut for Astronomi, Fysik og Geofysik, Geofysisk afdeling. Her tager du en 3-årig uddannelse som Bachelor of Science (BS) i geofysik og meteorologi. For at blive optaget på bacheloruddannelsen skal du have en gymnasial eksamen eller lignende. Desuden er der specifikke adgangskrav. Se krav og optagelsesstatistik på studier.ku.dk.

Bacheloruddannelsen kan også udbygges til en cand.scient. og ph.d. inden for det meteorologiske fagområde. Så vil du kunne søge et job i DMI’s forskningsafdeling. Cand.scient. er normeret til i alt 5 års studium og ph.d. til 8 år.

Samararbejde med Københavns Universitet

På DMI er vi også meget interesserede i at samarbejde med studerende. Vi har flere universitets- og ph.d.-studerende ansat. Og har vi en samarbejdsaftale med Københavns Universitet omkring bachelor- og specialeskrivning inden for meteorologi.

Du kan altid kontakte os, hvis du er interesseret i at samarbejde med os eller vil høre om jobmuligheder. Se også Ledige stillinger.

Viden om vejr og klima

Se alle